Facebook

Kültéri árnyékolás

Egyre több ember alakít ki a háza mellé kisebb-nagyobb télikertet, pergolát. Főleg nyáron, a nagy forróság ellen érdemes gondoskodni a télikertek árnyékolásáról. Mivel a nagy napsütés hatására az üvegfelületek nagyon gyorsan képesek átmelegedni, így kellemetlen lehet ilyenkor ott tartózkodni, és az ott tartott növényeknek is igen ártalmas a nagy meleg. Ugyanez igaz a teraszokra is, sokkal kellemesebb kiülni úgy reggelizni vagy ebédelni, ha valamilyen kültéri árnyékoló véd minket a tűző napsugaraktól.

A télikert, illetve a pergola árnyékolás egy speciális szakterület, hiszen szinte vízszintes felületen kell megoldani az árnyékolást. A kültéri árnyékolóknak akár rendkívüli időjárási körülményeket is ki kell bírniuk, így fontos, hogy a megfelelő anyagokból készüljenek. A kültéri árnyékolók egyik fő előnye, hogy a forró nyári napokon már kint megfogja a hőt, ezáltal sokkal hatékonyabb mintha a télikert belső részére szerelnénk fel árnyékolót. Kellemes hangulatot teremthetünk, ha teraszainkat pergola árnyékolóval szereltetjük fel, amely véd az erős napsütéstől, így kellemes hőmérsékletet biztosít, miközben pihenünk, vagy barátainkkal beszélgetünk. 

Azonkívül, hogy a meleg ellen védenek, a kültéri árnyékolók látványos kiegészítői is lehetnek házunknak, kertünknek. 
A télikert, vagy pergola árnyékolók igen nagy felületeket is képesek lefedni, egy mező akár 30 m2 lefedésére is képes, sőt egyes típusok összecsatolhatóak, így a fedőképesség tovább bővíthető. Az UV szűrés, vízlepergetés, ellenálló képesség, színtartósság alap tulajdonságai a pergola árnyékolóknak. 

A kültéri árnyékolók esetében két alaptípust különböztetünk meg, az egyik a klasszikus típus, amely egy tokozott tengelyre tekeredik fel, a másik pedig harmonikaszerűen működő, úgynevezett baldachinárnyékoló.
Választhatunk manuálisan, tehát kézzel működtethető árnyékolót is, de választhatunk motorosan működtethető kültéri árnyékolót is. Az utóbbinál megoldható az is, hogy a napsütés erősségének megfelelően automatikusan működjön az árnyékolónk.

Ahhoz, hogy zavartalanul élvezhessük a nyarat érdemes még időben felszereltetni az árnyékolót a teraszra és a télikertbe, így elkerülhetjük, hogy a családi és baráti összejövetelek kellemetlenül teljenek az elviselhetetlen hőség, és erős napsütés miatt. 

 

megosztás

Zugszol Bt. | 1172 Budapest, Juranics utca 44. | +36-1/256-77-96 |