Facebook

Árnyékolók minimál stílusban

A minimál stílusú házak, otthonok terjedésével együtt, a minimál árnyékolókra is nő a kereslet.

Mi jellemzi ezt a stílust? Nagy terek, egyszerű formák, kevés szín (többnyire a fehér, fekete, szürke) használata.

A minimalizmus európai gyökerei a Bauhausig nyúlnak vissza, ahol a „tiszta formát” keresték, mely mentes minden zavaró tényezőtől.

Tisztaság, rend, fegyelem érzésünk támad egy minimalista otthonban.

Bár a fény beengedése fontos szempont a nagy terekbe, a zavaró nyári forróság, és vakító napsugarak miatt, minimál stílusú árnyékolókra is szükség van.

Melyek lehetnek ezek az árnyékolók?

A sávroló az egyik olyan megoldás, mely beleillik a rendezettségbe, a maga egyszerűségével és funkcionalitásával. Előnye, hogy ha nincs rá szükség, egyszerűen felhúzható. Ha tokozott sávrolót választunk, akkor az alumínium tokban elfér, amikor nem használják. Ha pedig a sávroló betölti éppen árnyékoló funkcióját, akkor a sávok egyéni beállításával szabályozható a beáramló fény mennyisége.  A minimál stílus kevés színt használ, éppen ezért a megfelelő sávroló textil kiválasztásával harmonizálhatjuk a rozsdamentes acél, üveg, alumínium, fényes felületek keménységét.

A lapfüggöny is illik a minimál terekhez, csak itt nem vízszintes, hanem függőleges tagoltságot érhetünk el. Fontos, hogy kevésbé mintás, és struktúrált textileket válasszunk, egy vagy két színben gondolkodva. A lapfüggöny panelekből áll, egyszerűségével és esztétikájával beillik a minimál árnyékolók körébe.

A spagetti szalagfüggönyt is szeretik kedves ügyfeleink, mert letisztult, modern függöny. Inkább designe árnyékoló, de a külső, kíváncsi tekintetek elől is elzárja a helyiségben lévőket.  Spagetti szalagfüggöny választható fehér, szürke, kékes, ezüstös árnyalatokban, de a melegebb színek is megtalálhatóak a palettán.

A roletták közül is találunk olyanokat, amelyek színben, és anyagminőségben megfelelnek egy minimál otthon kívánalmainak. Választhatóak egyszínű, ám fémesen csillogó roletta anyagok, vagy naphálók.

A belső minimál árnyékolók után, gyakran felmerül a külső árnyékolás fontossága is.

Az utóbbi években egyre kedveltebbek az alumíniumból készült teraszárnyékolók, naphálós termékek, alumínium zsalugáterek, zsaluziák, tolható árnyékoló panelek. Ezeknél is fontos az egyszerűség, a szögletes formák, a letisztult külső megjelenés. A funkcionalitás jegyében nagyon fontos, hogy ezek a külső árnyékolók valóban megszűrjék a káros napsugarakat, és pont megfelelő fénymennyiséget engedjenek be a teraszokra, belső terekbe. Neves külföldi gyártók (Renson, Varisol, Cortizo, Ehret, Neva, Soltis, Serge, Heroal) termékeit forgalmazzuk. Arra törekszünk, hogy a minimalista árnyékolók élettartama viszont a maximumot teljesítse, és vevőink hosszútávon elégedettek legyenek.

megosztás

Zugszol Bt. | 1172 Budapest, Juranics utca 44. | +36-1/256-77-96 |