Facebook

Redőnyszekrény

A technika fejlődéséből adódóan a redőnyök, árnyékolók felszerelésének már több kivitelezési módja létezik.

A hagyományos külső redőnyszekrénnyel ellátott redőnyök ma már kevésbé népszerűek, ugyanis felszerelés után a redőnyszekrény látható, és nem vakolható el. Ez egy utólag az ablakhoz épített szerkezet, ezért számolni kell azzal, hogy elvesz az ablak magaggásából, felületéből. 

 

Vakolható redőnyszekrény

A hagyományos redőnyszekrényt felváltotta az úgy nevezett vakolható redőnyszekrény, melynek köszönhetően, felszerelés, vakolás és festés után sokkal kevésbé látható, mint elődje. Ezt a rendszert építkezéseknél, nagy felújításoknál lehet előre betervezni, és az árnyékoló szekrény helyét a falazatban kialakítani.
Ennek hiányában már csak a fentiekben leírt külső redőnyszekrényes kialakítás lehetséges.
A vakolható redőnyszekrény nagy előnye, hogy a nyílászáró fölé-elé épül, ezáltal nem takar ki abból semmit. 

 

Beépített (ráépített) redőnyszekrény

A felújítások és építkezések legnépszerűbbje a beépített redőnyszekrény. Előnyei, hogy nem vesznek el az ablak felületéből, továbbá, hogy teljesen láthatatlanok, hiszen beépítésük a nyílászárókkal együtt, azok felső keretére építve történik. Ezek a fajta redőnyszekrények mind szigeteltek, így a tulajdonosok befektetése a téli fűtésszámlán megtérül. Ha szerelésre lenne szükség, az egy belső, nyitható részen – általában alul vagy oldalt – oldható meg.
A ráépített redőnyszekrény hátránya lehet talán az, amikor adott nyílás magasság áll rendelkezésre, és a nyílászáró magassági méretének a rovására, abból elvéve, lehet csak ezt a szekrényt kialakítani.

A beépíthető, vakolható rdőnyszekrényeknek, célszerűen már a tervezői asztalon kell bekerülniük a beépítendő elemek listájába, mert különben már csak külső redőnyszekrénnyel oldható meg az árnyékolás!

megosztás

Zugszol Bt. | 1172 Budapest, Juranics utca 44. | +36-1/256-77-96 |