Facebook

A legtöbb embernek az árnyékolástechnika szóról csak egy redőny, reluxa vagy napellenző jut eszébe, amit esetenként motorizált változatban is láthatott már. Nos, ennyivel nem érik be már régóta az árnyékolástechnikai gyártók, így árnyékolóink nem csak távvezérelhetők, hanem teljesen önműködők is lehetnek!

A legtöbb árnyékolástechnikai termékbe a felszerelést követően, utólag is lehetséges mozgató elektronikát építeni, de esetenként a termék felépítése nem engedi meg a későbbi motorizálást, ilyen esetben vagy teljes egészében cserélni kell a megoldást, vagy eleve motorizált változatot kell rendelnünk.

Nézzük sorra a lehetőségeket, ha már egy motorizált vagy motorizálható árnyékolóval rendelkezünk: Minden esetben praktikus az árnyékoló közelében elhelyezett kapcsoló, de az árnyékolókat működtethetjük távezérlővel is.


Lehetőség van több árnyékolót csoportba foglalni, így például az otthonunk déli oldalán egyetlen gombnyomással kizárhatjuk a tűző napsugarakat. Több csoport is összerendelhető egy-egy működtető elemhez. Ha még azt a gombot sem szeretnénk kézzel működtetni, akkor lehetőség van fényérzékelő és/vagy időzítő segítségével vezérelni árnyékolóinkat.

Képzelje el, reggel, amikor felkel, automatikusan felhúzódnak redőnyei, világos lesz otthonában. Később, amikor a fény már melegíteni kezdené otthonát, az automatikusan félárnyékossá válik. Majd amikor nyugovóra tér, ismét leeresztésre kerülnek redőnyei, így fény és hangszigetelve, betöréstől is védve otthonát, amíg pihen...

A napellenzők és a zsaluziák esetén javasolt a szélérzékelő használata is, hiszen egy-egy napellenző mérete vetekszik egy repülőgép szárnyának felületével, ami szélben jelentős terhelést ró a tartóelemekre. Zsaluzia esetén pedig a zajterhelést csökkenthető e megoldással.

Megoldható az is, hogy Ön egy más épületgépészeti rendszer segítségével vezérelje árnyékolóit, így nem szükséges ehhez újabb távvezérlőket felhalmoznia otthonában. (Ez természetesen nagymértékben függ a rendszerének bővíthetőségétől, rugalmasságától.)

Összefoglalásul: lehetséges az Ön részére is olyan rendszer kiépítése, amely figyelmes a környezet változásaira, és kitalálja az Ön "fény-árnyék"-kívánságait is...

megosztás

Zugszol Bt. | 1172 Budapest, Juranics utca 44. | +36-1/256-77-96 |