Facebook

Természetes hatás

Az utóbbi években egyre divatosabbak lettek a fa-, és a fahatású ill. faszínű műanyag nyílászárók. E termékek terjedésével egyidejűleg nagy lett a kereslet a hozzájuk illő belső,illetve külső árnyékolók iránt. Ilyenek pl: a fareluxa,faredőny,zsalugáter, faroletta, fa szalagfüggöny és a raffroló. Ezeket a belső árnyékolókat kizárólag erre a célra termesztett trópusi fákból készítik, különböző felületkezelési eljárásokkal (gőzölés, lakkozás, pácolás). Otthonunkba varázsolhatjuk velük a természetet, a natúr színeket kedvelők nagy örömére.

Fareluxa

Az egyik legelterjedtebb belső árnyékoló a reluxa, mely készülhet alumínium lamellákból, vagy a manapság egyre divatosabb trópusi fa lamellákból. A fa reluxák 12 féle színben készülnek, 25 vagy 50 mm-es lamellákból. Működtetésük történhet zsinórral, forgatópálcával, és motorosan is. A 25 mm-es lamellákból álló fa reluxa inkább a kisebb felületekre jó megoldás, a feszített változata, praktikus lehet a fürdőszobák, előszobák ablakaira. Az 50 mm-es lamellákból álló fa reluxa előnye viszont az, hogy nagyobb méretekben is készülhet,szélessége akár 240cm is lehet.

 A manapság divatos nagy ablakok árnyékolására  esztétikus belső árnyékolók ezek a termékek, de volt olyan ügyfelünk, aki térelválasztónak kérte a konyha és az étkező közé. Többnyire közvetlenül a nyílászárókra szerelhetők, de akár falra is helyezhetők! A fa reluxák karnisa fehér vagy barna alumíniumból készül, melyet igény szerint egy takaróléc fed, a lamellákkal megegyező színben. Tisztításuk történhet tollseprűvel, ennek a műanyag változatával, vagy egyszerűen nedves ronggyal. A fa reluxák, amellett, hogy "trendik", azért  egyre kedveltebbek, mert a beáramló napfény mennyísége igény szerint szabályozható akár naponta többször, és a kíváncsiskodó tekintetek ellen mégis védelmet nyújtanak.

Faroletta

A faroletta gyártása még csak néhány éves múltra tekint vissza. Ezt a terméket is speciális eljárással, gőzöléssel, pácolással, lakkozással készítik, a már említett trópusi fákból. Működtetése történhet a hagyományos gyöngylánccal, mely több színben rendelhető, ill. motorosan. Ha igazán egyedi fa rolettára vágyunk, akkor még a kezelőt is kiválaszthatjuk a saját ízlésünk, és a szoba hangulatának megfelelően. A fa rolettát is lehet falra és mennyezetre szerelni, A natúr kollekció tartalmaz még jutából, lenből és papírból készült termékeket is.

Fa szalagfüggöny

A fa szalagfüggöny ideális megoldás üzletek, irodák, rendelők ablakainak árnyékolására. Működése megegyezik a hagyományos szalagfüggönyökével, a lamellák kis, 4mm-es fa lapocskákból vannak összefűzve. Rögzítése történhet mennyezetre, vagy oldalfalra. Négyféle elrendezési mód szerint rendelhető.

 

megosztás

Zugszol Bt. | 1172 Budapest, Juranics utca 44. | +36-1/256-77-96 |